banner
banner

2004 Avcılar Konseri Hakkında

DSC02835

12 MAYIS 2004 ÇARŞAMBA: Bugün Özel Hukuk sınavından vize olduk. Vizeler aslında bitmişti, bu hoca da aslında sınav yerine ödevin notunu vizeden sayacaktı, fakat geçen hafta aniden fikir değiştirip “Haftaya vize var, sadece iki tane soru soracağım; biri dilekçe hakkı, diğeri ise evlenme hakkı” demişti. Bu hafta için de sadece o iki konuya çalışmıştık, fakat bir baktık, sınav evlenme hakkı ile alakası olmayan bir sürü problemden oluşuyordu. Epey itiraz edildi ama öyle ya da böyle atlattık. Öğlen bizim sınıfın maçı vardı. Biz de desteklemeye gittik ve okul şampiyonluğu maçında bizim sınıf kazandı. Epey tezahurat yapmıştık.
Neyse, sonra eve gelip, çantamı bırakıp, yemek yeyip ve üzerime www.sebnemferahfan.com t-shirt’ümü giyip Avcılar’a doğru yola çıktım. Çünküüüüüü İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’nde Şebnem Ferah konseri vardı. Hem de bedavaydı. Eee, bu konser kaçmazdı. Altıncı kez bir Şebnem Ferah konserine gidecektim. Artık alıştığımı sanıyordum. Oraya vardığımda (19:00 gibi) Şebnem Ferah’ın grup üyeleri gündelik kıyafetleri ile prova yapıyorlardı. Bir tarafta lunapark, diğer tarafta bir DJ partisi vardı. Fakat benim gözüm sahneden başka bir şey görmüyordu. Hemen ön tarafta yer kapanlardan oldum. Benim gibi başka fanatikler de vardı, önümün daha fazla dolmasına izin veremezdim. Zaten baştan üçüncü filandım. Tabii konserin ortalarında baştan ikinci olacağım zamanlar da olacaktı. Dev ekran koymuşlardı, fakat ben çıplak gözle sahneyi çok rahat gördüğüm için benim için dev ekran önemli değildi. Saat 20.00’da Şebnem’in grup üyeleri provalarını bitirip aşağı gitmek üzereyken, aaa, bir baktım, bir kız gelmiş. “Eee, Şebnem Ferah provaya gelmiş ama kimse çığlık atmıyor” diye düşünürken kızın Şebnem benzeri bir üniversiteli olduğunu fark ettim. Üniversiteli bir grup ön grup olarak sahne alacaktı. Benzeten sadece ben değildim. “Herkes Şebnem tarzı, ne iş?”, “Aaa, Şebnem’e çok benziyor”, “Şebnem Ferah gelememiş, benzerini göndermişler, arkadan playback koyacaklar” gibi yorumlar ve espriler yükseliyordu. Grup bence iyiydi. Özellikle de Evanescence’den “Bring Me To Life” ve Michael Jackson’dan “Smooth Criminal” cover’ları seyirci tarafından epey ilgi gördü ve çok beğenildi. E, tabii ki benim tarafımdan da… Bir mjturkfan olarak çok hoşuma gitti. Onlar (ön grup) gittikten sonra kimse dayanamadı. Herkes konser başlama saati daha 21:00 olmasına rağmen “Şebnem, Şebnem, Şebnem!….” diye bağırmaya başlamıştı. Birden DJ’lerin CD’lerden çaldıkları yabancı parçalar bitti, Perdeler şarkısının enstrümantali çalmaya başladı. O sırada dev ekranda savaş karşıtı görüntüler varmış ama ben hala Siemens reklamları oynuyordur diye hiç bakmadım ve görmedim. Keşke görseymişim. Saat 21:00 gelip çattığında, grup üyeleri teker teker gelmeye başlayınca çığlıklar atılmaya başlandı. Aman Tanrım, öyle bir heyecanlandırdılar ki… Hepsi teker teker çıkıyor, çıkınca müziğe katılıyorlardı. Mesela önce keyboard başlıyor, sonra bateri başlıyor, sonra gitar başlıyor filan. Öyle heyecanlı ve uzun bir giriş müziği yaptılar ki, kendimi daha ilk kez Şebnem Ferah’ı görecekmiş gibi hissettim. Kalbime iniyordu. En son Şebnem de gelince çığlıkları artık tahmin edersiniz. Şebnem Ferah’ı ilk kez beyazlar içinde gördüm. Ama çok yakışmıştı. Melek gibi gözüküyordu. İşte aşağıya şarkı listesini ve yaşananları yazıyorum.

1- KORKARAK YAŞIYORSAN: İşte Şebnem Ferah konserlerinin vazgeçilmez giriş parçası… Ama güzel bir fikir giriş parçası olarak… “Kimileri seyrederken hayatı en önden/Kendime bir sahne buldum, oynadım/Öyle bir rol vermişler ki/Okudum, okudum, anlamadım” İşte en sevdiğim Türkçe şarkı sözü…
2- SİGARA: Bu şarkı da çok güzel… Şimdi her şarkı için güzel demeyeceğim, çünkü zaten tüm Şebo şarkıları güzeldir. Fakat bu şarkıda herkes sigara yakınca, ben de resmen sigara dumanının altında yana yana en sonunda kül oldum. Resmen boğuldum ya… Millet hiç sigara kullanmayanları düşünmüyor.
3- NEREYE KADAR
4- BU AŞK FAZLA SANA
5- BIRAK KADININ OLAYIM
6- OYUNUN SONU
7- İYİ KÖTÜ/DANS PİSTİ: Hani Michael Jackson “Dangerous” turnesinde “She’s Out Of My Life” adlı şarkısını, ya da “HIStory” turnesinde “You’re Not Alone” şarkısını seslendirirken seyircilerin arasından bir kız seçer ve onunla dans eder ya? İşte Şebnem Ferah da bu formülü “Dans Pisti” adlı şarkısında kullandı. Seyircilerin arasından herhangi bir erkeği seçip yanına çağırdı ve dans etti. Tabii ki herkes kıskandı. Şarkı bittikten sonra tekrar seyircilerin arasına dönmüş olan kişiye adını sordu, o da “Abidin” deyince Şebo “Abidin? Popstar’daki gibi yani?” diye sordu. Bazıları “Sen de mi Şebo?” dedi. Size ne ya? İzleyen izler.
8- BABAM OĞLUM: Daha henüz bu şarkıya geçmeden evvel bu sefer Engin diye biri Abidin’den özenip sahneye fırladı. Şebo birden biri fırlayıp bacaklarına yapışınca “Aah, o da ne?” diye neye uğradığını şaşırdı. Engin hüngür hüngür ağlıyordu Şebo’ya sarılarak… Sonunda kendine geldi ve Şebnem adını sordu. Ağlamaktan inceleşmiş bir sesle “Engin” dedi. Şebnem Ferah da “Bana kalsa hepinize sarılırım ama olmuyor işte. O yüzden Engin hepinizin adına gelmiş olsun” dedi. Engin “Herkesten özür diliyorum, göz zevklerini bozdum” deyince Şebo “Neden ki? Çok yakışıklısın” deyince çocuk t-shirt’ünü açıp gövdesini gösterdi seyircilere. Şebo da Buket’in yanına kaçtı. Engin gittikten sonra da Şebnem seyircilere dönüp “Erkekler böyledir kızlar, önce yapışıp ağlarlar, sonra da hoo diye giderler” diyerek durumu özetledi. “O zaman bu şarkı kızlarımız ve Engin için gelsin” dedi. Fakat birkaç kişi yuhalayınca “Niye yuhalıyorsunuz ki? Benim tüm şarkılarım erkekler için” deyince aynı gruptan alkış aldı. Çaldıkları “Babam Oğlum” şarkısı da zaten durumun kanıtıydı.
9- ÇOCUKKEN SAHİP OLDUĞUM KIRMIZI RUGAN AYAKKABILAR: İşte herhangi bir Şebnem Ferah konserinden döndüğünüzde en az bir hafta boyunca içinizde bu şarkı çalar. Ve ilerleyen zamanlarda da ne zaman olursa olsun “Şebnem Ferah Konseri” lafını duyduğunuzda Şebo’nun haykırışları tekrar kulaklarınıza gelmiş gibi olur: “ACITIRDILAAAAAAAAAAARRR, ACITIRRDILAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRR!!!” Eşsiz bir ses ya!!!
10- MAYIN TARLASI: Aklıma yine “2003 Rumeli Hisarı” konseri geldi bu şarkıda… Çünkü o konserde bu şarkıyı elimi tutup söylemişti. “Elimi tuttuğunda öyle bir güvenmişim ki/Bize bir şey olmaz sanmışım”
11- EVERYBODY’S FOOL: Gecenin en büyük sürprizi ise Şebnem’in geri vokale geçip, Şebo’nun vokalisti Ceren’in ana vokale geçmesiyle Evanescence’den “Everybody’s Fool” şarkısını söylemeleriydi. Ceren solo söylerken o kalabalık karşısında acayip heyecanlandı ama çok güzel söyledi ya… Geri vokalde de Şebnem olduğunu hesaba katın. Şarkıyı dinleyin, ön Amy Lee sesinin Ceren’e, geri vokal Amy Lee sesinin Şebnem’e ait olduğunu hayal edin. Bir de konser atmosferini ekleyin. Başka bir şey dememe gerek yok.
12- BRING ME TO LIFE: Evanescence’den bir şarkının daha olması kaçınılmazdı. Şebnem tekrar ana vokale geçti veeeeeeeee BRING ME TO LIFE!!! Bu şarkıyı Şebnem gittiğim 2003 Rumeli Hisarı konserinde de söylemişti. Tekrar canlı canlı şarkıyı Şebnem’den duymak çok hoşuma gitti. Ya, bu şarkıyı canlı olarak ilk duymamın üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş. Zaman su gibi akıp gidiyor.
13- BUGÜN: Baştaki saat sesleri insana değişik bir duygu veriyor konserde… Hemen çığlık atası geliyor.
14- GÖZLERİMİN ETRAFINDAKİ ÇİZGİLER: Bu şarkının düzenlemesini değiştirmişler. Şebnem “Bu şarkının düzenlemesini değiştirdik. Umarım beğenirsiniz” dedikten sonra epey farklı bir G.Ö.Ç. çaldılar. Ama beğendik. Hem bu şarkıyı farklı duymak çok iyi oldu. Zaten Şebo konserlerinde çoğu şarkısını albümlerinden farklı okuyor ve çok iyi oluyor. Bu şarkı çalarken ferahtutkunu’nu (Mehmet Ali Günsüz) arayıp biraz dinlettim. Şebo bu şarkıdan sonra “Ben gözlerimin etrafındaki çizgileri çok seviyorum. Çünkü onlar yaşananların, hatıraların izleri… O zaman onları yok etmek niye? Herhalde yaşlanınca Aysel Gürel gibi karşınıza çıkacağım.” dedi. Ben de seyirci olarak yine bulunacağım Şebo. Bastonumla seni yine izlemeye geleceğim inşallah. Hiç merak etme.
15- YAĞMURLAR
16- YENİDEN DOĞUP GELSEM
17- DURMA: İşte Şebnem Ferah’ın tüm konserlerinde en çok istek alan parça…
18- FIRTINA: Bu şarkıyı da shebo_lover’ın (Mehmet Solmaz) favori şarkısı olduğu için onu arayıp biraz dinlettim. “Turgay kopardın beni akşam. Çok sağol!” diyor.
19- BEN ŞARKIMI SÖYLERKEN: Bu şarkı da son bir yılın konserlerinin vazgeçilmez final parçası… Ayrıca herkesin en çok zıpladığı şarkı…

KONSERDEN ALINACAK DERS: Şebnem Ferah konserin başlarında “Konserin başında ‘Perdeler’ adlı şarkımızın enstrümantal haliyle birlikte gösterdiğimiz savaş karşıtı görüntüleri beğendiniz mi? Bana ‘Savaş karşıtı görüntüler gösteriyorsun, fakat aşk şarkıları yazıyorsun’ diyorlar. Evet, aşk şarkıları yazıyorum, çünkü savaşları ancak aşk bitirebilir. Çünkü elimizde sadece sevgi kaldı. Lütfen şu an yanınızdaki sevdiklerinizin elini tutun, birbirinizi sevin.” diyerek bir yanına Metin’i, bir yanına Buket’i alarak onların ellerini tuttu. Savaş karşıtı, barışçı mesajlar konserden alınacak bir dersti ve çok alkış aldı.
BİLİYOR MUYDUNUZ?: Şebnem Ferah en sevdiği albümünün dördüncü albümü, yani “Kelimeler Yetse…” olduğunu açıkladı. Çünkü bu albüm kendini en iyi ifade eden albümmüş.
ATMOSFER: Ben hayatımda bu kadar kalabalık bir konser görmedim. Konserin sonlarına doğru lafı açılınca arkama bir baktım, tepelerin zirvelerine kadar seyirci olduğunu gördüm. Zaten bu yüzden konseri dev ekrandan gösteriyorlardı. Şebnem Ferah ve diğer grup üyeleri de bu yüzden çok heyecanlıydılar. Zaten Şebo “Ben böyle gece görmedim” diyerek geceyi özetliyordu. Bir görseniz; sahneye fırlayanlar, ona ilan-ı aşk edenler, güçlü seyirci sesi, aşırı kalabalık… Şebo bu yüzden “Arkadaşlar, bizim aramızda en az 10 yaş fark var. Ben 33 yaşındayım.” demek zorunda kaldı. Tabii “Ama ruhum genç” diye eklemeden de edemedi.
GİTAR SOLOLARI: Bir ara bir baktık, Metin Türkcan ve Şebnem Ferah karşılıklı gitar soloları yapıyorlar. Millet coştu tabii ki… Uzun uzun gitarlarını kullanarak birbirleriyle sohbet etmiş gibi oldular. Ağızları yerine gitarları konuşuyordu. Bir süre sonra Buket de aralarına katıldı, sonra diğer grup üyeleri… Çok güzel bir kıyak yaptılar. Millet acayip gaza geldi.
BUKET DORAN: “Buket, Buket, Buket,……” tezahuratları karşısında Buket çok utandı. Elleriyle “Yeter, susun” hareketleri yaptı masumca…
GRUP ÜYELERİ: Şebnem Ferah, Buket Doran, Ceren, Ozan Tügen, Metin Türkcan, Aykan İlkan
GİDİŞ-DÖNÜŞ: Gidiş-dönüş çok kolay oldu Maşallah. 1 milyon TL verip minibüsle gittim, 2 milyon TL verip otobüsle döndüm. Zaten konser 11:30 gibi bitti. Bu arada giderken liseden servis arkadaşım Ulaş’ı görmüştüm. www.sebnemferahfan.com t-shirt’üm ilgisini çekmişti, fakat beni tanımamıştı. Hızlı hızlı geçince de selam verememiştim.
TEŞEKKÜR: Bu konserden haberdar olmamı sağlayan, bizim sınıftan Neco ve Zeynep’e www.sebnemferah.org ve www.perdeler.cjb.net adına teşekkürü bir borç biliyorum.


Article Categories:
Konser
Likes:
0

Leave a Comment